Георги Братоев: „Можем да влезем в тройката”

Filed under: Други спортове by: ceco

Един от най-атрактивните играчи на националния отбор Георги Братоев прекара последните няколко минути на летището, заедно с красивата си съпруга Пламена и лъчезарния си наследник Георги Братоев – младши. Въпреки че малчуганът не иска да се отдели от татко си, разпределителят го оставя в ръцете на половинката си, за да отдели няколко минути на front.bg. Диригентът на «трикольорите» е напълно откровен, както винаги, и типично в свой стил демонстрира завидно самочувствие, заявявайки че можем да попаднем в челната тройка на европейската олимпийска квалификация в Берлин. Ето какво сподели още пред микрофона ни щастливият татко:

- Здравей, Жоро имаш ли няколко минути за интервю?

Да, с удоволствие само да оставя малкия на майка му.

- Подготвителният лагер за европейската олимпийска квалификация приключи. Нямахте много време да навлезете във върхова форма. Доволен ли си от постигнато и били направил съпоставка между формата на тима от Европейското и тази в момента?

Ами трудно е да съпоставям двете. За Европейското първенство се подготвяме през целия състезателен сезон в клубните си отбори. Шампионатът започва малко след края на клубните първенства и повечето играчи са във върхова форма. Тук нещата са по-различни. Има прекъсване, което трябва да наваксаме в празничните дни. Въпреки всичко мисля, че сме добре подготвени и можем да се представим на висота в Берлин.

- Като спомена празниците как ви се отразява това, че трябва да водите подготовка, точно когато всички са на трапеза, заедно със семсйтвата си? За ваше съжаление именно най-важните квалификации – олимпийските, винаги са в началото на календарната година.

Да, така е, но това е нещо нормално. Ние сме професионални спортисти и сме свикнали с това. Трябва винаги да се поддържаме във форма и да сме на ниво. Това, че тренираме по празниците не не си отразява негативно.

- Какви са шансовете ни според теб за директната квота или за попадане в тройката.

Безспорно имаме сили да попаднем в тройката. Всички отбори в Германия са на високо ниво и ще бъдат крайно мотивирани да достигнат до Рио, но нашите шансове не са никак малки.

- Съперници в предварителната ни група са тимовете на Франция и Русия. Дори излизането от потока ни, изглежда изключително трудно.

Да, така е, но и двата отбора са преодолими. Няма как поне един силен отбор да не напусне надпреварата рано, но се надявам това да не сме ние.

- Руснаците се лишиха от някои свезди за възловата квалификация. Кка ще се отрази това на настройката им?

Русия е изключително силен отбор, който играе много успешно срещу нас. Няма значение с какъв състав ще излязат в Берлин, при вяко положение ще ни е изключително трудно срещу тях. Това обаче е валидно и за тях.

- Попитах и Ники, няма кка да не потърся и твоето мнение за отсъствието на втория ни капитан Тошко Алексиев и Цецо Соколов. Как ще се отрази това на атмосферата в отбора?

За никого не е приятно от състава да отпаднат двама ключови играчи. Въпреки това атмосферата в тима е страхотна. Мисля, че се намираме в добра форма и ще дадем най-доброто от себе си в Германия.

- Като говорим за формата, нека се върнем на двете контроли със Сърбия. Загубихме и двете срещи, въпреки че в първата Никола Гръбич не използва голяма част от титулярите си.

Нормални проверки. Не мисля, че има нещо фатално в тях. Резултатите в тях не са най-важни. Сърбия е изключително силен отбор, не случайно достигнаха до финал в Световната лига. Спарингите бяха полезни и за двата отбора. Важно е какво ще покажем на турнира в Берлин.

- Нека поговорим и за конкуренцията на твоята пост. Отново отговорността пада върху твоите плещи и тези на Любомир Агонцев, тъй като Андрей Жеков бе контузен и по време на Европейското.

Така е Любо естрахотен играч. Той се включи мноог силно в почти всяка среща от шампионата в България. Неговите отигравания много помогнаха на тима в ключови моменти от срещите. Отличната му форма допринася за това да бъда, още по-мотивиран да показвам най-доброто от себе си.

- Добромир Димитров отпадна от състава. Може би не се намира в най-добрата си форма?

Напротив, мисля че добри много е израстнал от лятото и тепърва ще разгръща потенциала си. Съвсем скоро отноо ще бъде сред вариантите за разпределител на националния отбор. Разполагаме и с други качествени състезатели на моя пост.

- Накрая да пожелаеш нещо на нашите читатели.

Много здраве, щастие и любов на всички през 2016 година.

- Благодаря, и успех в предстоящата квалификация!

Аз също благодаря.

Leave a Reply