Гришо се размина с първа титла през сезона

Filed under: Други спортове by: ceco

Звездата на българския тенис Григор Димитров се представи изключително силно, но не успя да се пребори с конкуренцията на Виктор Троицки във финалния двубой от надпреварата в Сидни. Хасковлията започна срещата по изключително силен начин с 2 брекпойнта още в първия гейм. Димитров не успя при първата си възможност за пробив, но бе безпогрешен в „поправителния” и поведе с 1:0. Последва спокойно затвърждаване на пробива, след два великолепни аса във втория гейм. Троицки успя да се окопити и да повиши процента на първия си сервис, но това му стигна да бъде равностоен до 4:2, когато 28-ят в света реализира втория си пробив. При 40:30 в 8-я гейм Димитров достигна до сетбол и след дълго разиграване, завършило с непредизвикана грешка на сърбина, сетът приключи с 6:2.

Втората част започна с категоричен сервис-гейм в полза на Троицки. Сърбинът използва инерцията, за да осъществи първия си пробив в срещата за 2:0. Това не стресна хасковлията, който достигна до две възможности за пробив в следващата „партия”. Троицки отново включи в действеия мощния си сервиси успя да изравни, но след последвали две равенства, бългринът все пак осъществи пробив. Ниският процент при първия сервис на бившия номер 8 обаче позволи на 22-я в света да осъществи опустошителни ретури, които доведоха до 3:1 в негова. Троицки продължи да обстрелва българина с начални удари над 200 км в час и бързо стиган до 4:1. Непредизвиканите грешки на Григор набъбнаха сериозно и бяха основната причина резултатът да достигне до 5:1. Шампионът от миналата година нямашее никакви проблеми да завърши сета и реализира още първия си сетбол.

Третият сет започна равностойно. Григор успя да подобри малко началния си сервис и чрез 3 великолепни униърса да достигне до първия гейм в третата част. Троицки имаше сериозни проблеми в първото си подаване, но след грешки на Григор успя да изравни резултата. Димитров отново поведе с 2:1, без особени проблеми. За сметка на това Троицки трябваше да мине през „иглени уши” за пореден път, за да оцелее при свой сервис. Равнството се запази и при 3:3, а при 4:3 в своя полза Димитров пропуснаа нови две възможности за пробив. Това се отрази негативно на играта му и българинът допусна непритен пробив за 5:4. Тогава обаче 24-годишният ни спортист съумя да се мобилизира и светкавично върна пробива, след като поведе с 15:40 в гейма. Възпитаникът на Франко Давин не остави никакви шансове на съперника си при следващото подаване и поведе с 6:5. Сърбинът обаче продължаваше да се рвира чудесно и залсужено изравни. Тайбрекът стартира с минипробив на Троицки,който успя да дръпне в резултата до 3:1. Гришо Върна пробива и осъществи пълен обрат до 4:3, но сърбинът спечели двете си подавания за 5:4. оследва размяна на по 1 точка за 6:5, в полза на Троицки. Гришо обаче спаси шампионската точка и дори достигна до такава в своя полза при 7:6. Два прекрасни сервиса го върнаха в двубоя, анеобмислено излизане на Гришо при мрежата, донесе крайната победа на сърбина с 9:7.

Въпреки всичко Димитров заслужава адмирации за великолепната си и сърцата игра. Това бе последната изява за хасковлията,рпеди заапочващия в понеделник Аустрелиън оупън. Димитров с енамира в отлична форма, след като седмица по-рано достигна до ¼ финал и на турнира в Бризбейн.

Leave a Reply