Излизаме за най-важния си двубой в Берлин

Filed under: Други спортове by: ceco

Развоят от срещата Франция Русия при всяко положение облагодетелства българите. „Сборная“ трябва да гони задължителен успех, за да съхрани шансовете си да излезе от груповата фаза, докато ние можем да сторим това и при евентуална загуба. Както неведнъж писах в анализите си преди нова година именно тук е „разковничето“, което може да пренареди класирането в Берлин. Евентуален успех на Русия с 3:2 ще остави много възможности за сметки между Франция и България в утрешния им двубой. „Петилите“ със сигурност ще искат да елиминират Русия, за да не рискуват да се срещнат с олимпийските шампиони на финала и да загубят единствената квота от надпреварата. Освен това вчерашната загуба на Максим Михайлов и компания е идеална възможност за французите да си улеснят живота и да останат с един съперник по-малко за медалите в Рио, където руснаците със сигурност ще са във върхова форма, ако достигнат до там.

Ако искат да имат известно спокойствие руснаците ще трябва да гонят убедителен успех днес срещу момчетата на Пламен Константинов, за да са облагодетелствани при евентуална „тройна въртележка“. Победа с 3:0 ще гарантира място в топ4 на руснаците, но успех с 3:1 ще ги накара да зависят от последния двубой. Евентуално 3:2 пък ще остави много възможности на „лъвовете“ и „петлите“ да оставят руснаците „зад борда“. Тогава успех с 3:2 на България над Франция, ако примем че Франция победи Финландия с „чиста“ победа ще означава, че ние и тимът на Антига ще достигнем до елитната четворка. Всичко това обаче при условие че Франция намали оборотите и реши да запази сили з аполуфиналите. Тъй като, ако „петлите“ играят на 100 процента могат да завършат и с 3 победи в групата.

Руснаците имат сериозно рпедимство в преките си сблъсъци с нас, но през последната една година не се намират във върхова форма. Записаха най-слабото си участие в Световната лига, регистрирайки 1 победа и 11 загуби в груповата фаза и завършвайки на последно място в елитната дивизия. Това трябваше да ги изпрати във втория ешалон на турнира, но промяната на регламента, продиктувана от генералния спонсор „Газпром“ ги остави сред най-добрите 12 на планетата. Руснаците бяха под всякаква критика и по време на Европейското първенство, където достигнаха до ¼ финалите, пълен крах претърпяха по-рано и на турнира за Световната купа. За надпреварата в Берлин не могат да разчитат и на една от големите си звезди Мусерски. Въпреки това остават един от най-сериозните претенденти за първите 3 места в турнира. Нека припомня че единствено победителят полчава директна квота за Рио, докато тимовете завършили на втора и трета позиция ще се класират за последната световна квалификация за Игрите, която ще се проведе през май в Токио.

По всяка вероятност Алекно ще заожи за днешния двубой на: Гранкин, Михайлов, Клюка, Тетюхин, Ащев, Волков и либерото Вербов.

Пламен Константинов няма да рискува и по всяка вероятност ще разчита на титулярите от двубоя с Финландия, заменяйки единствено Ники Николов с Теодор Тодоров, който познава много по-добре руското нападение. Както и предположих в предишното превю либерата Владислав Иванов и Мартин Божилов отново ще бъдат използвани като полеви играчи.

Титулярен състав на България: Владимир Николов -к, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Георги Братоев и леберото Теодор Салпаров.

Leave a Reply