Израелски специалист пое баскетнационалите

Filed under: Други спортове by: ceco

Българската федерация по баскетбол най-сетне взе решение относно новия наставник на националния отбор. Тити Папазов и свитата му определиха израелския специалист Шарон Друкер за старши треньор на „трикольорите“. Другото сериозно предложение бе на Любомир Минчев, но управата на родната федерация даде предпочитанията си за 48-годишния Друкер.

По този начин страната ни се сдоби с втори наставник от „Обетованата земя“, след легендарния Пини Гершон. Друкер е сред добре познатите европейски наставници. В родината си е водил тимовете на Апоел Галил Елион, Апоел Йерусалим, Гилбоа Галил, а освен това е бил и първи асистент в един от най-силните отбори на континента Макаби Тел Авив. По настоящем води друг тим от Израел – Макаби Ришон Лецион.

Успешната му кариера го е отвела и до Русия, Литва, Белгия, Италия и Гърция. Безспорно най-големият му успех е титлата в Юрокъп с Апоел Йерусалим. Освен това е стигал до трофея и в третия по значимост европейски клубен турнир Юрочеландж с Урал Грейт, а с тима на Остенде се е окичвал със златните медали в белгийския шампионат.

Leave a Reply